Німецькі соціал-демократи втратили 6 тисяч членів з часу коаліції з Меркель

П'ятниця, 6 квітня 2018, 08:33

Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) від початку лютого недорахувалась шести тисяч своїх членів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Наприкінці березня в Соціал-демократичній партії Німеччини налічувалось 457 700 членів. Це приблизно на шість тисяч менше, ніж станом на початок лютого, коли з'їзд СДПН висловився за долучення до "великої коаліції" з блоком Ангели Меркель ХДС/ХСС.

У СДПН не прокоментували можливі причини високого відпливу кадрів з лав партії. Утім, стрімкий відтік членів може бути пов'язаний із входом партії в коаліцію з Меркель, адже під час внутрішньопартійних дебатів із цього приводу можна було спостерігати великий спротив такому розвитку подій.

Нагадаємо, 7 лютого, після тривалих переговорів німецькі консерватори на чолі з Меркель (блок ХДС/ХСС) узгодили з керівництвом соціал-демократів договір про формування нової урядової коаліції. Але лідери СДПН висунули умову: ця угода може бути підписана лише в тому випадку, якщо її схвалять рядові члени партії - тоді понад 460 тисяч людей.

Голосування поштою розпочалось 20 лютого й тривало до 4 березня. У неділю, 4 березня, СДПН оголосила, що понад 66 відсотків членів її партії під час голосування поштою висловилися за створення "великої коаліції" із блоком канцлерки Анґели Меркель ХДС/ХСС.

Це вже третя так звана "велика коаліція", сформована з двох найбільших ідеологічних партій-опонентів країни, яку очолює Ангела Меркель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.