Лідери трьох німецьких партій підписали коаліційну угоду

Понеділок, 12 березня 2018, 16:44

У Берліні лідери Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Християнсько-соціального Союзу (ХСС) та Соціал-демократична партії (СДПН) і підписали угоду про створення "великої коаліції".

Про це повідомляє Spiegel.

Документ, що складається зі 177 сторінок, підписали канцлер Німеччини та очільниця ХДС Ангела Меркель, голова ХСС Горст Зеєгофер, а також тимчасовий виконувач обов'язків голови СДПН Олаф Шольц.

На спільній прес-конференції лідерів трьох партій Меркель заявила, що одним із центральних пунктів угоди є внутрішня безпека.

"З одного боку, уряд повинен сприяти інтеграції, але, з іншого - має гарантувати здатну діяти державу, щоб дотримувалися закон та порядок", - зазначила вона.

Меркель також хоче досягти швидкого прогресу у реформуванні єврозони, забезпечити належну охорону зовнішніх кордонів ЄС та підтримати нові ініціативу, спрямовані на боротьбу з безробіттям молоді.

"Попереду у нас багато роботи", - сказала Меркель, додавши, що вона "оптимістично" налаштована щодо майбутньої роботи коаліції, створення якої відбулося майже за півроку після парламентських виборів у Німеччині.

Нагадаємо, блок ХДС/ХСС схвалив коаліційну угоду ще кілька тижнів тому і  назвав своїх кандидатів на посаду міністрів у новому федеральному уряді.

Соціал-демократи визначилися з кандидатами на посади міністрів у новому коаліційному уряді 9 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.