Угорщина продовжує блокувати засідання комісії Україна-НАТО на вищому рівні - віце-прем'єр

Вівторок, 12 червня 2018, 12:59

Угорщина продовжує блокувати можливість проведення комісії Україна-НАТО на найвищому рівні.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Поки що Угорщина продовжує блокувати можливість проведення комісії Україна-НАТО на вищому рівні глав держав і урядів. Ми продовжуємо працювати і з Угорщиною, і з нашими іншими партнерами, щоб все-таки мати цю можливість", - сказала вона.

Віце-прем'єр додала, що українська сторона буде працювати до останнього моменту, щоб засідання комісії Україна-НАТО відбулося.

Вона також нагадала, що президент України запрошений на саміт НАТО, який відбудеться на початку липня у Брюсселі.

Раніше генсек НАТО підтвердив, що Порошенко буде присутній на саміті НАТО в Брюсселі, але формат зустрічей поки не визначено.

Як відомо, Угорщина через схвалення мовного закону блокує проведення зустрічей Комісії Україна-НАТО на міністерському та найвищому рівнях. Засідання Комісії Україна-НАТО, яке мало відбутися 14 або 15 лютого під час зустрічі міністрів оборони всіх країн-членів Альянсу, було заблоковано Угорщиною.

У квітні Угорщина вкотре заблокувала засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Минулого тижня на міністерську зустріч НАТО до Брюсселя прибув міністр оборони України Степан Полторак. Оскільки в рамках візиту Полторака заплановані зустрічі іншого формату, на них угорське вето не поширюється.

Читайте також: "Перевірка Україною: на що може розраховувати Київ на липневому саміті НАТО".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: