Клімкін: слова Трампа про "російський Крим" вирвані з контексту

П'ятниця, 15 червня 2018, 15:26

Президент США Дональд Трамп не говорив про приналежність Криму Росії, ці слова вирвані з контексту.

Про це в коментарі LB.ua повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Я дуже добре пам'ятаю, що Трамп говорив під час зустрічі. Так, у нього є свій лексикон, своя логіка, але він ніколи не говорив, що Крим - російський. І наскільки мені відомо, він не говорив про це і в останніх переговорах з французьким президентом, і з канцлером Німеччини - там саме обговорювалося питання Криму, політичних в'язнів та Донбасу", - сказав Клімкін.

Міністр підкреслив, що ніяких підтверджень інформації, опублікованої в ЗМІ, немає.

За його словами, під час зустрічі з американським президентом Трамп дійсно запитує, чи говорять люди в Криму російською мовою, "і ми дуже докладно роз'яснили, як це відбувається".

"Я питав у наших іноземних партнерів (про наявність такої розмови, вони стверджують, що ... - Ред), багато фраз подаються вирваними з контексту. До них треба ставитися спокійно і не розкручувати два-три слова, сказані під час вечері", - сказав міністр.

Він також нагадав, що Трамп "багато чого говорив". Клімкін додав, що знає, хто поширює неправдиві чутки. "А ось тиражувати ці дурниці - не варто, це сумно", - додав він.

Як повідомлялось, у Білому домі не знають про заяву президента США Дональда Трампа, яку він нібито зробив лідерам "Великої сімки", про те, що Крим є російським.

Напередодні BuzzFeed News із посиланням на два джерела у дипломатичних колах, які говорили на умовах анонімності, повідомив, що заява Трампа прозвучала під час вечері з лідерами G7 в рамках саміту в Канаді минулої п’ятниці. Під час вечері Трамп нібито також цікавився, чому лідери стали на бік України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.