Армія Польщі почала збирати дані про польських громадян іноземного походження

Четвер, 7 червня 2018, 12:22

У Польщі воєводські військові штаби почали збирати чутливу інформацію про громадян іноземного походження.

Про це передає RMF24.

Запити на інформацію про становище людей інших національностей надсилають органам місцевого самоврядування. Військові хочуть знати їхню чисельність, рівень інтеграції з рештою суспільства, рівень життя, основні проблеми і конфлікти, що виникають у місці їхнього проживання. Під особливою увагою - формальні і неформальні лідери організацій, які об'єднують осіб іноземного походження.

Військові також збирають інформацію про місцеві засоби масової інформації. Це дані "аналізу інформаційного середовища, в тому числі місцевої преси, радіо, телебачення і веб-сайтів". Крім того, у відповідь на запит необхідно прокоментувати схильність цих медіа до різного роду впливів.

Місцевій владі дали час на інформування до вересня. Як написано у запиті, мова йде про створення так званого "театру стратегічного інтересу".

Представники генерального штабу запевняють, що всі дії здійснюються в рамках діючих правових норм. Військові пояснюють, що дії випливають з конституційного обов'язку щодо захисту незалежності держави, неподільності території та непорушності кордонів. Це, як стверджує штаб, вимагає всебічного і системного погляду на розвиток оборонного потенціалу. Мова йде про підтримання постійної готовності до оборони держави, а це, як переконує керівництво армії - вимагає проведення постійних досліджень і аналізу, що охоплюють різні області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: