Порошенко не гарантував ЄС скасування е-декларацій для антикорупціонерів - джерело

Середа, 11 липня 2018, 11:08

Президент України Петро Порошенко не надав Європейському Союзу гарантій того, що вимога електронних декларацій для антикорупційних активістів буде скасована.

Про це "Європейській правді" заявив європейський посадовець, йдеться у статті: "Допомога понад усе: Євросоюз готується до нових поступок у діалозі з Києвом".

"Щодо е-декларацій активістів ми не отримали жодного запевнення, що ця поправка взагалі коли-небудь буде схвалена", - констатував співрозмовник.

Як ідеться у статті, цю вимогу, швидше за все, не буде включено у меморандум про макрофін для отримання першого траншу допомоги у розмірі 500 млн євро.

"Якщо цю вимогу включать у меморандум про МФД – то вона не має бути передумовою для першого траншу. Бо інакше договір про "мільярд євро від ЄС" виявиться мертвонародженим – Україна не отримає з нього ані цента. А це не цікаво ні Києву, ні Брюсселю. Бо останній зараз справді прагне допомогти українському уряду – але не може стрибнути вище своєї голови", - йдеться у публікації.

Більше читайте у статті "Європейської правди": "Допомога понад усе: Євросоюз готується до нових поступок у діалозі з Києвом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.