Російські пранкери розіграли Юнкера і Могеріні, видавши себе за прем’єра Вірменії

Четвер, 19 липня 2018, 14:30

Російські пранкери Олексій Столяров ( "Лексус") і Володимир Кузнєцов ("Вован") розіграли президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера та високу представницю ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріку Могеріні, представившись їм у телефонній розмові прем’єром Вірменії Ніколом Пашиняном.

Як повідомляє Euronews, розіграш відбувся у травні, невдовзі після того, як Пашинян присягнув на посаді прем’єра.

Обидві розмови тривали недовго - 10 та 12 хвилин. Під час спілкування з пранкером Юнкер назвав президента РФ Владіміра Путіна своїм особистим другом.

Коли Столяров сказав, що його політична партія пережила "опір з боку Росії", Юнкер закликав його підтримувати хороші відносини з урядом Путіна.

"І з Росією, ми не просимо розірвати ваші відносини з Росією. Дуже важливо, щоб ви зустрілися з Владіміром Путіним, я думаю, 14 травня або приблизно у той час, це добре. Він мій особистий друг, я можу поговорити з ним щоразу, коли це необхідно", - сказав Юнкер.

У бесіді з Могеріні пранкери теж торкнулися тиску з боку Росії. Коли Столяров заявив про геополітичний тиск з боку сусідніх країн, таких як Туреччина, Азербайджан і Росія, Могеріні сказала, що Вірменія може розраховувати на ЄС.

"Ви не живете у легкому середовищі, але ви, звісно, можете сподіватися на нас, на друга, на якого ви можете розраховувати. Правда, це складний регіон, і ви зіштовхуєтеся з різним тиском та викликами, але я певна, що спосіб знизити напруженість і спробувати знайти спільні підходи є", - сказала Могеріні.

Речники Юнкера та Могеріні не поставили під сумнів правдивість телефонного запису під час спілкування з журналістами Euronews. Речник Юнкера сказав, що президент Єврокомісії "любить Вірменію", а в прес-службі Могеріні відповіли, що висока представниця "має постійні котакти з Вірменією".

Нагадаємо, російські пранкери також розіграли колишнього міністра закордонних справ Бориса Джонсона. У розмові з британським дипломатом вони теж видали себе за прем’єра Вірменії. МЗС Британії розлютилося через дзвінок міністру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.