Волкер: у Гельсінкі не було жодних подарунків для Росії

Середа, 25 липня 2018, 09:36

Спеціальний представник США в справах України Курт Волкер заявляє, що на зустрічі в Гельсінкі американська сторона не поступилася жодним із питань, які можуть турбувати Україну.

Про це він заявив в інтерв’ю українській службі "Голосу Америки".

"Не було кроків до визнання російської анексії Криму, підтримки референдуму або російської позиції щодо створення силової групи для захисту моніторингової місії, яка могла б розділити країну. Те, що хтось передбачав, або те, чого хтось остерігався, не сталося", - сказав Волкер.

Він наголосив: Україна може бути впевненою, що США роблять правильні кроки, а перемовини між США та Росією спрямовані на вирішення конфлікту в Україні.

"США не поступилися ні одним з тих питань, які можуть турбувати Україну. Не було жодних подарунків для Росії. Жодних подарунків за рахунок України", - запевнив Волкер.

Зустріч між президентами Дональдом Трампом та Владіміром Путіним відбулася у Гельсінкі 16 липня. На прес-конференції Трамп жодного разу не згадав про Україну. Путін заявив, що США вважають незаконною анексію Криму, та закликав Вашингтон тиснути на Київ для виконання Мінських угод.

Пізніше стало відомо, що у Гельсінкі Путін запропонував провести референдум на окупованому Росією Донбасі. В Білому домі заявили, що не підтримують цю ідею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.