Юнкер подарував Трампу фотографію військового кладовища

Четвер, 26 липня 2018, 08:58

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер подарував президенту США Дональду Трампу фотографію військового кладовища і закликав пам'ятати спільну історію.

Про це Юнкер повідомив у своїй промові в Центрі Стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні (CSIS), йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.

Юнкер зазначив, що подарував американському президенту фотографію військового кладовища в Люксембурзі, де похований генерал США Джордж Паттон. Паттон під час Другої світової війни керував американськими силами в Німеччині і Франції.

На знімку, за словами Юнкера, написано: "Дорогий Дональде, пам'ятаймо нашу спільну історію".

"Ми повинні робити це навіть у найбільш скрутні часи... У момент, коли напруга, як видається, посилюється, молодим людям по обидва боки Атлантики важливо знати про силу нашого минулого і про важливість наших відносин для підтримки миру, демократії і свободи в усьому світі", - зазначив Юнкер.

Нагадаємо, напередодні Трамп і Юнкер домовилися почати роботу над скасуванням взаємних торгових мит. Трамп заявив, що між Вашингтоном та Брюсселем почався "новий етап" у відносинах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.