Єврокомісар розкритикував Трампа через нові торгівельні мита

Понеділок, 23 липня 2018, 15:20

Єврокомісар з економічних та фінансових питань П'єр Московісі закликав президента США Дональда Трампа "діяти як союзники" у торгівельних питаннях.

Про це повідомляє Euractiv.

"Я неодноразово наголошував на моїх зустрічах, що ЄС, звичайно, не є автором великих торговельних дисбалансів", - заявив Московісі під час саміту міністрів країн G20 в Буенос-Айресі.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін на цій конференції висловив бажання "збалансувати" торгівельні відносини своєї країни з Китаєм та ЄС, закликавши їх поважати "вільну, справедливу та взаємну торгівлю".

Але Московісі сказав, що "ми віримо, що націлювання на нас, безумовно, невідповідне... і ми повинні діяти з США як союзники, а не вороги".

"Багатостороння система, в якій G20 є центральним елементом, перебуває під значним тиском, торгівля перебуває під високим тиском і є загроза подальшій ескалації. Все це створює невизначеність для економічного світогляду", - додав він.

Як відомо, США запровадили мита на сталь і алюміній з низки країн світу, в тому числі і ЄС. У відповідь Євросоюз обклав митом низку американських товарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.