ЄС і США домовились уникнути торгової війни: деталі переговорів

Четвер, 26 липня 2018, 08:42

США і Євросоюз домовилися працювати разом з метою усунення бар'єрів у торгівлі.

Про це заявив у середу президент США Дональд Трамп після зустрічі з головою Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером у Вашингтоні, повідомляє BBC.

США і Європейський Союз будуть домагатися скасування торгових мит, нетарифних бар'єрів і субсидій на промислову продукцію - за винятком товарів автопрому.

Вони також домовились розвивати торгівлю в сфері послуг і сільському господарстві, зокрема, підвищити експорт в Європу американської сої.

Крім того, Європейський Союз збільшить імпорт зі США скрапленого газу та, за словами Трампа, перетвориться у "величезного покупця".

США і ЄС погодилася призупинити введення будь-яких додаткових тарифів, поки ведуться переговори, а також працювати над реформою Світової організації торгівлі.

Проголошуючи заяву у Білому домі, Трамп додав, що між Вашингтоном та Брюсселем почався "новий етап".

Юнкер зі свого боку назвав зустріч конструктивною і сказав, що його основною метою була домовленість про нульові тарифи на промислові товари

"У мене сьогодні була одна мета - укласти угоду. І ми уклали угоду. У нас є низка напрямів, за якими ми можемо працювати", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.