Помпео прозвітував сенаторам про зустріч Трампа і Путіна

Четвер, 26 липня 2018, 09:22

Держсекретар США Майк Помпео в середу дав свідчення в сенатському Комітеті з міжнародних відносин щодо зустрічі американського і російського президентів у Гельсінкі.

Як повідомляє "Голос Америки", сенатори, стурбовані поведінкою глави Білого дому, хотіли дізнатися від Помпео, чи давав Дональд Трамп секретні обіцянки Путіну та що він говорив своєму російському колезі на зустрічі тет-а-тет.

Помпео відмовився повідомити деталі особистої зустрічі Дональда Трампа з президентом Росії. "Президентам дозволяється проводити приватні зустрічі. Я вважаю більш ніж належним те, що президент Трамп зустрівся з Владіміром Путіним", - сказав держсекретар США.

У той же час, Помпео зазначив, що у президента Трампа гранично чіткий погляд на втручання влади Росії в президентські вибори в США в 2016 році.

"У нього (у Трампа – ред.) є повне і правильне розуміння того, що відбулося. Я це знаю - я робив йому доповіді протягом цілого року", - заявив держсекретар, перерахувавши ті кроки, які адміністрація Трампа зробила для протистояння діям Москви - від введення санкцій до відправки військової допомоги Україні.

"Сполучені Штати не визнають і не збираються визнавати анексію Криму, здійснену Кремлем", - підкреслив Помпео, додавши, що економічні санкції проти Москви будуть діяти "поки не буде відновлена ​​територіальна цілісність України".

Говорячи про американо-російські відносини, Помпео констатував, що в питанні антиросійських санкцій політика США не зазнала змін.

Американські законодавці розкритикували зустріч лідерів двох країн за зачиненими дверима, але Помпео наполягає, що це була зустріч, "від якої світ виграє, коли буде писатися історія".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: