Британський комітет: міжнародні групи допомоги майже "замішані" у сексуальному насильстві

Вівторок, 31 липня 2018, 14:53

Парламентський комітет Великої Британії стверджує, що міжнародні організації з надання допомоги не змогли зупинити працівників від сексуальної експлуатації жінок і дівчаток, яким вони повинні допомагати, тому що їхня "халатність межує зі співучастю".

Про це пише AP.

Стівен Твігг, голова комітету міжнародного розвитку палати громад, каже, що зловживання залишаються "ендемічними" в цьому секторі, тому що групи допомоги дуже часто прагнуть захистити репутацію організації, а не розв'язувати проблему прозорим чином.

Група закликає поліпшити перевірку співробітників, які надають допомогу, і створити міжнародний регістр для запобігання переміщення відомих зловмисників з однієї організації в іншу.

На початку цього року сім працівників Oxfam були звільнені або подали у відставку після того, як інформатор звинуватив співробітників у проступках під час роботи на Гаїті після землетрусу 2010 року.

Oxfam раніше заявляла, що біженці з вразливих категорій, зокрема діти до 12 років, зазнавали фізичної та словесної наруги з боку французької прикордонної поліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.