Поліція Франції чинила наругу над біженцями перед депортацією до Італії - правозахисники

П'ятниця, 15 червня 2018, 14:35

Біженці з вразливих категорій, зокрема діти до 12 років, зазнавали фізичної та словесної наруги з боку французької прикордонної поліції.

Про йдеться у звіті правозахисної організації Oxfam.

Французи затримували та примусово повертали до Італії біженців усупереч міжнародним нормам, зазначають правозахисники.

Так, через італійське містечко Вентімілья, за сім кілометрів від кордону з Францією, за серпень 2017 - квітень 2018 пройшли близько 16,5 тисяч мігрантів та біженців. Кожен четвертий з них - дитина без супроводу дорослих. Діти скаржилися на "фізичну та словесну наругу, нічне утримування в камерах без їжі, води чи ковдр".

Йдеться, наприклад, про відрізання підошви на взутті неповнолітніх та викрадення їхніх сім-карток. 

"Одного разу дуже юна еритрейська дівчина була змушена повернутися через кордон по дорозі без покриття, несучи свою 40-денну дитину", - кажуть в Oxfam.

У доповіді стверджується, що французька поліція регулярно затримує несупроводжуваних дітей і перевозить їх в поїздах в Італію після зміни їхніх документів, з тим щоб вони виглядали старшими, або для того, щоб створити враження, що повернення в Італію було їхнім вибором. Італійська сторона в свою чергу теж не завжди забепечувала нормальні умови шукачам притулку, підкреслюють в організації.

Нагадаємо, у 2017 році до Італії прибуло найбільше мігрантів і біженців серед усіх країн Євросоюзу – майже 70% від загальної кількості, або понад 119 тисяч. На кордоні в Північній Італії спостерігалося зростання мігрантів з Північної Африки, які перетинають гірські перевали, щоб дістатися до Франції. Відновлення прикордонного контролю дозволило повернути більшість мігрантів назад в Італію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: