У Фінляндії з літака вигнали активістку, яка "рятувала" мігранта від депортації

відео
Вівторок, 31 липня 2018, 19:22

Фінка Айно Пеннанен, яка займає посаду секретаря з законодавчих питань в партії "Зелених", відмовилася сідати на своє місце при посадці на літак в знак протесту проти депортації прохача притулку, що перебував на цьому рейсі.

Про це пише Yle.

Пеннанен відмовилася слідувати інструкціям персоналу, тож її довелося висадити з літака за допомогою поліції. Жінка отримала попередження за порушення правил повітряно-транспортного руху.

Пеннанен знімала все, що відбувається на відео і транслювала в прямому ефірі в соцмережах. На відео вона говорить про те, що протестує проти депортації людини, яка перебуває на борту літака.

Авіакомпанія Finnair і поліція регіону Східного Уусімаа підтвердили інцидент. Finnair не коментує подробиці того, що сталося, окрім того, що рейс затримався на десять хвилин.

Голова "Зелених" Тоуко Аалто прокоментував вчинок однопартійки, назвавши її "сміливою". На думку Аалто, підняття кричущих проблем в області прав людини не повинно залежати від сміливих вчинків окремих громадян. "Офіційній Фінляндії пора прокинутися" – заявив він.

Попередня подібна акція протесту в літаку сталася у Швеції 25 липня, коли студентка кафедри соціальної роботи Гетеборзького університету спробувала запобігти депортації прохача притулку з Афганістану. На відміну від фінського випадку, її спроба увінчалася успіхом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.