Шведська студентка завадила депортації афганця, влаштувавши одиночний протест

Середа, 25 липня 2018, 15:23

Студентка-активістка зі Швеції змогла самостійно завадити депортації шукача притулку з Афганістану тим, що на знак протесту відмовилася сідати у літаку, що мав вивезти афганця з країни.

Про це повідомляє The Independent.

Елін Ерссон придбала квиток на літак з Гетеборга до Стамбула після того як разом з іншими активістами дізналася про те, що цим літаком мають депортувати афганця.

Дівчина знімала свій протест на відео з моменту коли бортпровідники попросили її сісти на своє місце для зльоту і намагалися відібрати її телефон. Ерссон пояснила, що не сяде, доки у літаку знаходиться шукач притулку, якого при поверненні до Афганістану швидше за все вб’ють.

На відео можна побачити спробу одного з пасажирів, обуреного затримкою вильоту, відібрати у дівчини телефон. Поступово інші пасажири стали на її захист і навіть поаплодували вчинку студентки. Частина також піднялася зі своїх місць, щоб літак не зміг злетіти.

Зрештою, все закінчилося тим, що афганець, троє правоохоронців, що його супроводжували, і сама студентка покинули борт літака.

Варто зазначити, що вчинок Ерссон знайшов широку підтримку, відео її протесту від понеділка переглянули більше 2 мільйонів разів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.