Парламент Франції проголосував проти вотуму недовіри уряду

Вівторок, 31 липня 2018, 20:24

Французький парламент відхилив першу з двох пропозицій про недовіру уряду, висунуту опозиційними законодавцями з приводу скандалу, пов'язаного з охоронцем президента Еммануеля Макрона.

Рішення, підтримане консервативною опозиційною партією, отримало 143 голоси, не дотягнувши до 289, необхідних для повалення уряду, пише Reuters.

Друге голосування за пропозицію руху лівої опозиції очікується пізніше у вівторок, але практично не має шансів на успіх. Партія Макрона партія контролює абсолютну більшість в нижній палаті Національних зборів.

Нагадаємо, колишнього помічника з питань безпеки президента звинувачують у побитті демонстрантів під час травневих демонстрацій в Парижі.

Хоча Макрон публічно взяв на себе відповідальність за цей скандал, він зіткнувся з серйозною критикою за те, що він накинувся на засоби масової інформації та опозиційні партії, звинувативши їх у тому, що вони невиправдано "роздувають справу".

З моменту вступу на посаду Макрона також звинувачували у "відірваності" від французького суспільства та невиправданих витратах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: