У Франції відкрили другу справу за побиття проти екс-радника Макрона

Вівторок, 31 липня 2018, 08:28

Французькі прокурори відкрили нове розслідування дій колишнього радника президента Франції з питань внутрішньої безпеки Олександра Беналля.

Про це повідомляє AFP.

Двоє молодих людей у ​​віці 23 и 24 років подали скаргу, в якій стверджують, що Олександр Беналля і один із співробітників служби безпеки Вінсент Крас жорстоко поводилися з ними в центральному парку Парижа.

За словами заявників, це сталося за кілька годин до інциденту, під час якого Беналля побив двох демонстрантів на першотравневій демонстрації в Парижі.

26-річний Беналля відкинув нові звинувачення, сказавши, що він був присутній на акціях протесту в якості "спостерігача". "Ви можете чітко бачити, у мене немає шолома, пов'язки або рації", - сказав він.

Адвокат позивача Грегорі Сен-Мішель сказав, що Беналля, Крас і поліцейський, який був з ними, ідентифікуються на відео.

Сен-Мішель сказав, що один з чоловіків схопив смартфон жінки-позивача і стер відео, на якому вона фіксувала їх дії, але вона змогла відновити кадри за допомогою спеціальної програми.

Нагадаємо, Беналля звільнили та взяли під варту після оприлюднення відео з першотравневої демонстрації у Парижі, на якому видно, як він б'є одного з демонстрантів. Його звинувачують у перевищенні повноважень і насильницьких діях.

Поліцейські, які також є фігурантами справи, теж знаходяться під вартою, через те, що вони вилучили записи з камер спостереження та передали їх Беналлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.