РФ наполягає, що не дасть грошей Раді Європи, поки не знімуть санкції

Середа, 4 липня 2018, 12:59

У МЗС РФ наполягають, що Росія не відновить виплати в бюджет Ради Європи, доки з російської делегації в ПАРЄ не будуть зняті всі санкції.

Про це йдеться у заяві російського міністерства, оприлюдненій на сайті відомства 4 липня.

Як відомо, у 2014 та 2015 роках ПАРЄ обмежила у правах російську делегацію через незаконну анексію Криму. З 2016 року Росія перестала брати участь у роботі асамблеї і не передавала у Страсбург перелік своїх депутатів, уникаючи таким чином підтвердження санкцій.

Торік росіяни припинили платити внески у бюджет РЄ, вимагаючи "безумовного відновлення в повному обсязі повноважень делегації Федеральних Зборів Російської Федерації в ПАРЄ".

"Минув рік. Повноваження наших парламентаріїв не відновлені. Відповідно, підстав для відновлення виплат немає", - заявили у російському міністерстві.

У МЗС РФ заявляють, що "бездумні дії ПАРЄ" призвели до того, що "практично половина суддів Європейського Суду з прав людини та Комісар з прав людини обрано без участі російських парламентаріїв".

З огляду на майбутні вибори генсека Ради Європи влітку наступного року росіяни погрожують, що легітимність новообраного секретаря може бути для них "під питанням".

Водночас у Радіє Європи тривають спроби повернути повноваження російській делегації. Керівний орган ПАРЄ зробив крок до зняття санкцій з Росії. Остаточне рішення, як очікується, буде ухвалене на жовтневій сесії асамблеї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: