У Росії погрожують виходом з Ради Європи після заяви Ягланда

Середа, 25 квітня 2018, 15:42

Російський сенатор Алєксєй Пушков заявив, що РФ може вийти з Ради Європи, якщо ПАРЄ не запропонує шлях повернення Росії в організацію.

Про це він написав у своєму Twitter.

"ПАРЄ треба не резолюції множити, а думати, як повернути Росію. Інакше Рада Європи ризикує не лише втратити російські гроші, але і Росію як таку", - написав російський політик.

Як відомо, влітку РФ припинила платежі в бюджет РЄ, чим поставила під загрозу роботу Ради Європи. У Росії відповіли, що нове рішення щодо внеску РФ у бюджет Ради Європи на 2018 рік залежатиме від того, чи братиме російська делегація повноцінну участь у роботі ПАРЄ.

У вівторок, 24 квітня, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готується до певних "жорстких дій" через несплату Росією свого внеску до бюджету РЄ. "Повністю неприйнятно те, що Росія робить, коли не виплачує свій внесок до бюджету", - заявив він, не уточнивши сутність запланованих дій для вирішення цієї проблеми.

Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен, який в травні завершує період головування в Комітеті міністрів Ради Європи, розраховує на відновлення сплати членських внесків Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: