У Раді Європи бачать загрозу свободі слова в законопроекті про блокування сайтів в Україні

Понеділок, 9 липня 2018, 15:41

У Раді Європи заявили про загрозу свободі слова з боку української держави через законопроект Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам нацбезпеці в інформаційній сфері", який дозволяє досудове блокування сайтів.

Про це йдеться у переліку сповіщень Ради Європи щодо загроз свободі слова.

У Раді Європи наголосили, що низка медіа організацій оцінили закон як спробу запровадити цензуру в інтернеті і порушити засади приватності в інтернеті.

Як зазначається, українська влада поки не відреагувала на занепокоєність Ради Європи.

Нагадаємо, законопроект, яким СБУ хочуть дозволити блокувати сайти, вже внесено до порядку денного Верховної Ради. Парламентський комітет з питань нацбезпеки і оборони рекомендував нардепам прийняти у першому читанні законопроект №6688, який дозволяє тимчасово блокувати інформаційні ресурси.

Авторами закону є нардепи з комітету нацбезпеки і оборони Іван Винник (БПП), Дмитро Тимчук і Тетяна Чорновіл (обидва - НФ).

Раніше законодавчою ініціативою обурилася перший заступник голови комітету свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова. Вона заявила, що прикладом таких загроз, з якими пропонує боротися цей законопроект, є "будь-який громадський контроль або рядовий пікет".

У свою чергу глава Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко назвав закон "диктаторським".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: