Грузія ускладнить правила видачі посвідки на проживання іноземцям

Понеділок, 13 серпня 2018, 12:20

Грузія ускладнює правила видачі іноземцям посвідки на проживання в країні.

Про це пише "Грузия Online".

За даними ЗМІ, зміни планують внести в закон "Про правове становище іноземців та осіб без громадянства". Законопроект вже поданий в парламент, його ініціаторами є депутати Гоча Енукідзе та Ілля Цулая.

Відповідно до змін, підставою для отримання посвідки на проживання стане інвестування в Грузію 300 тис. доларів або володіння нерухомим майном, вартість якого перевищує 100 000 доларів. Крім цього, за проектом, інвестор спочатку не буде отримувати постійну посвідку на проживання. Спочатку він отримає інвестиційну посвідку на проживання, розраховану на 5 років.

Автори законопроекту вважають, що нинішнє законодавство встановлює для отримання посвідки на проживання надто низький фінансовий ценз, який в нинішніх реаліях і при обліку нинішнього рівня міграції набагато нижчий раціональної мінімальної лінії. За їхньою оцінкою, це сприяє не притоку інвестицій і економічному розвитку країни, а масовій міграції іноземних громадян (здебільшого тих, хто стикається з фінансовими труднощами).

Нагадаємо, за нинішніх правил видачі посвідки на проживання необхідно інвестувати в Грузію не менше 300 тис. ларі або володіти на території Грузії нерухомим майном, ринкова вартість якої перевищує ларовий еквівалент 35 тис. доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.