Дефіцит трудових ресурсів у Чехії: ресторанам не вистачає робочих рук

П'ятниця, 10 серпня 2018, 12:27

Дефіцит трудових ресурсів спостерігається у сфері гастрономічних послуг Чехії. Нестача робочих рук, а саме кухарів та обслуговуючого персоналу, турбує власників ресторанів.

Про це пише Radio Praha.

На думку президента чеської Асоціації готелів і ресторанів Вацлава Старека, змінити становище могло б залучення зарубіжних співробітників, оскільки випускники чеських училищ не зможуть заповнити існуючу нестачу персоналу, оскільки 80% з них зовсім не мають наміру працювати за фахом.

З 309 996 вакансій, наданих біржею праці Чеської Республіки в кінці липня 2018 року, 7880 вільних робочих місць пропонується кухарям і їхнім помічникам, 3457 місць - офіціантам та офіціанткам.

Чеський уряд погодився вдвічі збільшити квоти на прийом працівників з України - до 19 600 на рік, щоб допомогти місцевим фірмам, які заявляють про дефіцит робочої сили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.