У Грузії відкрили російський візовий центр

П'ятниця, 17 серпня 2018, 15:39

Російський візовий центр відкрили у Тбілісі.

Відповідна інформація поширена на сайті секції інтересів Росії при посольстві Швейцарії.

Прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе заявляє, що якщо відкриття у Тбілісі Російського візового центру створить додатковий комфорт громадянам, то уряд тільки вітає цей крок, пише "Грузия Online".

"Звісно, це має бути в тих законодавчих рамках, які сьогодні існують в Грузії, і це так і є. Я впевнений, що детальний коментар з цього питання зробить міністр закордонних справ Давид Залкаліані. Звичайно ж, якщо це створить додатковий комфорт для наших громадян, ми тільки вітаємо (відкриття центру. - Ред.)", - каже Бахтадзе.

За заявою міністра закордонних справ Грузії, відкриття російського візового центру в Тбілісі - технічне питання, не пов'язане з дипломатичними відносинами.

"Виходячи з того, що ми маємо не посольство Росії, а секцію її інтересів при посольстві Швейцарії, у них є всі права, щоб відкрити центр такого типу", - пояснив він.

За його словами, навколо секції інтересів Росії при посольстві Швейцарії в Грузії існували певні проблеми у зв'язку з візовими процедурами.

"МВС прийняло відповідні заходи, щоб запобігти цим незаконним діям, і посольство Швейцарії ухвалило рішення відкрити Центр обслуговування віз. Це прийнятна міжнародна практика, подібні центри існували в країнах шенгенської зони, поки громадянам Грузії були потрібні такі візи. Зараз у посольства Великої Британії є центр подібного типу, і це звичайна практика, щоб процедури були впорядковані", - додав Залкаліані.

У квітні Москва оголосила персоною нон грата співробітника Секції інтересів Грузії при посольстві Швейцарії в Москві. Після російського вторгнення у Грузію влітку 2008 року Тбілісі розірвав дипломатичні відносини з РФ. З березня 2009 року у Тбілісі та Москві працюють секції інтересів двох країн при посольствах Швейцарії.

Росія не скасувала візовий режим для громадян Грузії - хоча в Тбілісі запровадили безвіз для росіян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: