РФ каже, що не планує виводити зброю в космос першою, просить США не ігнорувати це

Понеділок, 20 серпня 2018, 17:07

Росія не планує виводити зброю в космос першою і вважає це важливим сигналом, який Вашингтон не повинен ігнорувати.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Сергєй Рябков, передає Reuters.

Минулого тижня Сполучені Штати Америки висловили підозри з приводу розробки Росією нової космічної зброї. Йдеться про мобільну лазерну систему для знищення супутників у космосі і запуск нового супутника-інспектора, який діє "аномально".

Справжнє призначення апарату невідоме, його поведінка на орбіті несумісна з тими завданнями, які повинен виконувати супутник-інспектор, заявили у Держдепі.

В Міністерстві оборони РФ пояснювали, що цей апарат виглядає як космічна платформа, на якій можуть розміщуватися різні варіанти корисного навантаження. У Москві заявили, що на апараті встановили обладнання для дистанційного зондування Землі й апаратуру для зйомки різних космічних об'єктів.

США планують сформувати космічні сили як шостий рід військ до 2020 року.

Вашингтон має намір створити чотири підрозділи космічних військ: бойове командування, агентство із закупівель супутників для використання у військових цілях і бойовий склад повітряно-космічних сил, агентство з космічного розвитку, а також сили космічних операцій.

Робота підрозділів буде націлена на відбиття перешкод в спеціалізованих військових супутникових комунікаціях, на розширення можливостей глобальних навігаційних систем тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: