Держдеп США попередив, що РФ вивела на орбіту новий супутник: поводиться аномально

Середа, 15 серпня 2018, 13:00

У жовтні 2017 року Росія вивела на орбіту новий супутник-інспектор, який "поводиться аномально".

Про це заявив помічник держсекретаря США з питань контролю над озброєннями Ілем Поблет, передає Reuters.

"Ми стурбовані аномальною поведінкою апарату, заявленого як "інспектор космічної апаратури". Для США це ще один доказ того, що дії Росії не відповідають її словам. Прагнення Росії до використання у військовій сфері космосу викликає занепокоєння, враховуючи нещодавну російську зловмисну поведінку", - цитує Поблет.

Справжнє призначення апарату невідоме, його поведінка на орбіті несумісна з тими завданнями, які повинен виконувати супутник-інспектор, зазначив він.

В Міністерстві оборони РФ пояснювали, що цей апарат виглядає як космічна платформа, на якій можуть розміщуватися різні варіанти корисного навантаження. У Москві заявили, що на апараті встановили обладнання для дистанційного зондування Землі й апаратуру для зйомки різних космічних об'єктів.

США планують сформувати космічні сили як шостий рід військ до 2020 року.

Вашингтон має намір створити чотири підрозділи космічних військ: бойове командування, агентство із закупівель супутників для використання у військових цілях і бойовий склад повітряно-космічних сил, агентство з космічного розвитку, а також сили космічних операцій.

Робота підрозділів буде націлена на відбиття перешкод в спеціалізованих військових супутникових комунікаціях, на розширення можливостей глобальних навігаційних систем тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: