Трамп пригрозив обкласти податком у 25% авто з ЄС, хоча обіцяв цього не робити

Четвер, 23 серпня 2018, 10:06

Президент США Дональд Трамп знову пригрозив обкласти європейські автомобілі 25-відсотковим податком, хоча обіцяв не вводити нові тарифи, поки обидві сторони не досягнуть прогресу в торгових переговорах.

Про це повідомляє Politico.

"Ми збираємося накласти податок в 25 відсотків на кожен автомобіль, який надходить з Європейського Союзу", - сказав Трамп.

Адміністрація США в даний час вивчає питання про те, чи становлять імпортовані автомобілі загрозу національній безпеці, а міністр торгівлі США Уілбур Росс заявив на цьому тижні, що розслідування, можливо, не буде завершено до листопадових виборів до Конгресу.

Чиновники адміністрації президента США заявили, що Трамп все ж має намір дотримуватися угоди, про яку він домовився в липні з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером.

Вашингтон і Брюссель домовилися працювати над "нульовими тарифами, нульовими нетарифними бар'єрами і нульовими субсидіями на неавтомобільні промислові товари".

У понеділок у Вашингтоні відбулася зустріч чиновників ЄС і США для підготовки торгових переговорів у виконавчій робочій групі, яка до листопада має представити зміст і масштаб майбутньої торгової угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.