ЄС закликав Францію і Британію завершити "війну" за морські гребінці

Середа, 29 серпня 2018, 15:16

Європейська комісія закликала Францію і Велику Британію знайти "дружнє" рішення після того, як рибалки з двох країн влаштували сутичку в Ла-Манші через вилов морських гребінців.

Про це повідомляє AFP.

Брюссель відзначає, що не може безпосередньо втручатися в ситуацію, оскільки умови вилову цінних молюсків були узгоджені між окремими країнами, а не на європейському рівні.

"Ми бачили повідомлення про інцидент за участю французьких і британських рибалок біля узбережжя Нормандії. Вилов гребінця регулюється на національному рівні, і за останні роки були узгоджені спільні заходи управління між Францією, Великою Британією та Ірландією", - заявив офіційний представник Єврокомісії Даніель Росаріо.

"Таким чином, існування домовленостей в першу чергу в інтересах рибалок, і ми закликаємо національні влади вирішити суперечку по-дружньому, як це робилося в минулому", - додав він.

Нагадаємо, інцидент між французькими та британськими рибалками стався за 12 морських миль (22 км) від узбережжя Нормандії, недалеко від затоки Сени.

В інциденті брали участь п'ять британських човнів і 35 французьких. Власники французьких човнів незадоволені так званим британським "пограбуванням".

Британські човни можуть збирати гребінці цілий рік, в той час як французький закон обмежує промисловий сезон гребінця з 1 жовтня до 15 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: