Український офіцер прийняв під командування ЛитПолУкрбриг

Четвер, 20 вересня 2018, 14:46

Спільну Литовсько-польсько-українську бригаду ("ЛитПолУкрбриг") імені гетьмана Костянтина Острозького прийняв під командування полковник Дмитро Братішко.

Про це повідомляє сайт Міністерства оборони України.

Відповідний протокол Братішко підписав сьогодні у Любліні у присутності особового складу ЛитПолУкрбриг та членів координаційної групи.

 

"Це знакова та дуже відповідальна подія - Україна в особі українського командира та ще 17 офіцерів штабу бере на себе зобов’язання підтримувати набуті операційні спроможності командування ЛитПолУкрбриг і розвивати далі тісну співпрацю в форматі цієї багатонаціональної військової частини", - зазначив Братішко.

Нагадаємо, 19 вересня 2014 року у Варшаві міністри оборони України, Польщі і Литви підписали договір про створення спільної військової бригади - ЛитПолУкрбриг. Згідно з попередніми домовленостями, загальна чисельність бригади має становити майже 2,5 тис. військових, з яких з України - 545, з Литви - 650 і з Польщі - 1250.

Бригада створена з метою участі в міжнародних операціях, що проводитимуться на підставі мандата Ради безпеки ООН та рішень уповноважених органів Литви, Польщі та України. Місце дислокації бригади - польський Люблін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: