У Литві вважають, що про відправку ЛитПолУкрБриг на Донбас говорити передчасно

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 10:30

Поки передчасно розглядати питання про можливу відправку військових Литовсько-польсько-української бригади (ЛитПолУкрБриг) для виконання операції ООН у Східній Україні.

Про це заявили в Міноборони Литви, повідомляє портал Delfi.

У міністерстві підтвердили, що таке питання піднімала українська сторона.

"Литва виступає за можливість участі в міжнародних операціях спільної бригади Литви, Польщі та України, однак на даному етапі створення бригади ніяких рішень про її можливе використання не прийнято", - заявив відділ інформування громадськості міністерства оборони Литви.

"Питання про використання тристоронньої бригади в можливій операції ООН на Сході України піднімала українська сторона, однак міністерство оборони Литви вважає, що розгляд цього стане можливим тільки після того, як міжнародна громадськість визначить характер, цілі і країни, що братимуть участь у майбутній місії у Східній Україні", - повідомило міністерство.

Тристороння бригада ЛитПолУкрБриг заснована у вересні 2014 року. Міністри оборони Литви, України та Польщі заявили, що бригада або її елементи можуть бути використані в міжнародних операціях.

Нагадаємо, 5 вересня президент Росії Володимир Путін заявив, що згоден на розміщення миротворців ООН тільки на лінії розмежування на Донбасі для забезпечення безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

20 вересня президент Петро Порошенко звернувся до Ради безпеки ООН з приводу розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Під час виступу на загальних дебатах 72-ї сесії Генасамблеї ООН він наголосив, що миротворча місія ООН повинна бути розгорнута на всій території окупованого Донбасу включаючи кордон. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.