У Швейцарії відбувається референдум щодо якості їжі

Неділя, 23 вересня 2018, 11:36

У Швейцарії в неділю проходить референдум щодо двох окремих пропозицій, спрямованих, з одного боку, на захист швейцарських фермерів, а з іншого – на гарантування більш здорової, екологічної та дружньої до тварин їжі.

Про це повідомляє Associated Press.

На референдумі проголосують за вимогу до уряду сприяти продажу в країні більш якісних, екологічно чистих та дружніх до тварин продуктів харчування. Зокрема, швейцарських інспекторів хочуть зобов’язати виїжджати за кордон для проведення перевірки якості продуктів.

Ініціатива закликає заборонити імпорт домашньої худоби і продуктів тваринного походження, які надходять з великих промислових підприємств. Натомість вона покликана сприяти продажам сезонної і місцевої продукції та вимагає більш детального зазначення інгредієнтів на упаковці продуктів харчування.

Швейцарська виконавча влада, федеральний рада та парламент підтримують ініціативу, але кажуть, що існуюча законодавча база вже направлена ​​у правильне русло. Вони вважають, що винесена на референдум пропозиція може обмежити вибір продуктів, підвищить ціни і поставити під загрозу швейцарські комерційні угоди з торговельними партнерами.

Прихильники окремої ініціативи "Продовольчий суверенітет" невдоволені скороченням кількості швейцарських ферм за останні десятиліття - за останні 30 років в країні стало на 100 тисяч робочих місць менше у сільському господарстві. Ініціатива прагне підвищити заробітну плату фермерам і забезпечити відповідність імпортованих харчових продуктів швейцарським стандартам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.