Швейцарське село, яке пропонувало 60 тиc. євро за переїзд, приймає нових жителів

П'ятниця, 10 серпня 2018, 15:09

Альбінен, невелике село на південному заході Швейцарії, яке пропонувало 60 тисяч євро за переїзд туди, приймає нових жителів.

Про це повідомляє Swissinfo.

Розташований високо в горах Альбінен давно потерпав від відтоку мешканців. За останні 80 років їхня кількість зменшилась приблизно до сотні. Тому торік ініціативна група села виступила з пропозицію про фінансове заохочення для нових жителів.

Відповідно до пропозиції, будь-який швейцарець або постійний резидент країни, який вирішив переїхати в село і купити, переобладнати або побудувати там будинок, отримував 25 тисяч швейцарських франків на дорослого, 50 тисяч франків на пару і 10 тисяч франків на дитину. Таким чином родина з чотирьох осіб могла отримати 70 тисяч франків (60 тисяч євро).

За умовами угоди, кандидати повинні бути молодшими 45 років, а вибрані сім'ї брали на себе зобов'язання прожити в селі не менше десяти років. Крім того, вони повинні були інвестувати мінімум 200 тисяч франків з власної кишені в покупку або будівництво нерухомості в селі.

Село отримало тисячі запитів з усього світу, проте зацікавлені іноземці не могли скористатися пропозицією, якщо не мали дозволу на проживання в країні чи швейцарського паспорту.

У підсумку муніципалітет отримав і схвалив дві серйозні заявки, а зараз розглядає ще три.

На початку жовтня в селі з'являться перші переселенці: сім'я з кантону Ааргау. У них є одна дитина, народження другої – очікують. За покупку будинку вони отримають 70 тисяч швейцарських франків.

Друга схвалена заявка стосується жителя Альбінена, який зараз веде капітальний ремонт в старому будинку.

Ще троє потенційних кандидатів – теж місцеві. Очікується, вони подадуть свої заявки на участь у програмі в другій половині року.

Схема фінансового заохочення покривається зі спеціального фонду, в який муніципалітет буде виплачувати 100 тисяч франків на рік. У селі мають намір прийняти 5-10 нових сімей протягом найближчих п'яти років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: