Унікальний готель на скелі у Швейцарії шукає нового господаря

фото
Вівторок, 21 серпня 2018, 20:55

Унікальний гірський готель Ешер-Вільдкірхлі на стрімкій скелі в Альпах шукає нового керівника, оскільки сімейство, що управляло ним протягом останніх трьох десятиліть, вирішило закінчити роботу до кінця сезону 2018 року.

Про це повідомляє Swissinfo.

Готель прославився на весь світ після того, як його фото потрапило на обкладинку журналу National Geographic в репортажі про сотні найцікавіших місць світу. Готель розташований на висоті 1450 метрів на рівнем моря, а складність його побудови порівнюють з будівництвом єгипетських пірамід.

 

Дістатися до готелю можна тільки канатною дорогою або гірськими пішохідними стежками. Він працює тільки в літній сезон, з квітня по жовтень - в інші пори року дорога сюди небезпечна.

 

Незважаючи на досить скромну пропозицію - дво- та чотиримісні номери у стилі мінімалізму зі спільним туалетом і ванною на поверсі - гостьовий будинок вже три десятки років переживає наплив туристів з-за кордону.

 

Будівлю спорудили приблизно у 1800 році селяни, які відводили випасати худобу. Згодом невелика альпійська хатина перетворилась на гостьовий будинок. З 1987 року ним керували батьки Бернарда Кнехтлі-Фріче, який разом із дружиною Ніколь перейняв керівництво бізнесом в травні 2014 року.

Цього тижня Ніколь і Бернар Кнехтле-Фріче заявили, що вирішили відмовитися від франшизи на управління готелем наприкінці туристичного сезону 2018 року. Вони заявили, що "не встигають йти в ногу з попитом у зв'язку з обмеженнями на ремонтні роботи на об'єкті".

Інфраструктура будівлі перестала відповідати нормам, зокрема, через зростаюче число гостей. Тіснота і обмежене споживання води та електрики неодноразово приводили до накладок. Туалети теж застаріли.

Подружжя пояснило, що низка ремонтних робіт вже була запланована. Проте будинок є історичною пам'яткою, а тому через вимоги, що накладаються захистом пам'яток, ремонт зіткнувся б із серйозними структурними обмеженнями.

Місцева влада заявила, що найближчим часом право на оренду готелю буде виставлено на торги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.