Україна, Німеччина, Франція і США готують резолюцію про миротворців для Радбезу ООН

Четвер, 27 вересня 2018, 09:31

Україна разом з міжнародними партнерами, зокрема, США, Францією й Німеччиною, готують до внесення на голосування Ради Безпеки ООН проект резолюції про введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Про це сказав у середу на полях Генасамблеї ООН міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє власний кореспондент "Укрінформу".

"У нас є домовленість з нашими друзями – Сполученими Штатами, Німеччиною і Францією. Вчора я знову розмовляв з Гайко Маасом, з держсекретарем Майком Помпео, ми внесемо спільну резолюцію", - зауважив Клімкін.

Він уточнив, що йдеться саме про спільний проект документа. "Для цього потрібно далі тиснути на Росію, оскільки вона намагається відбиватися руками й ногами від будь-якої справжньої миротворчої операції", - зазначив міністр.

У цьому зв'язку він звернув увагу, що важливо мати не тільки військовий компонент місії ООН на Донбасі, але також вводити міжнародну адміністрацію та поліцейський компонент.

"Оскільки інакше Росія й надалі намагатиметься керувати окупованими територіями, і вся ідея російської так званої "миротворчої операції" – це почати процес регіоналізації і федералізації України", - пояснив Клімкін.

Як відомо, Київ наполягає на введенні місії ООН на всю непідконтрольну територію Донецької та Луганської областей, зокрема й на кордон з РФ, проте Москва каже, що миротворці повинні розміщуватися лише на лінії розмежування сторін і мати функцію охорони вже існуючої місії ОБСЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.