"Нормандська четвірка" обговорить миротворців для Донбасу у вересні - Клімкін

Середа, 22 серпня 2018, 17:28

У вересні політичні директори Міністерств закордонних країн "нормандської четвірки" обговорять концепцію миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін, передає "Інтерфакс-Україна".

"У вересні відбудеться ще одна зустріч: спочатку політичних директорів - для обговорення миротворчої концепції", - сказав глава МЗС.

За підсумками цієї зустрічі буде прийнято рішення, чи варто організовувати переговори на рівні міністрів.

"Якщо ми бачитимемо, що є достатньо важливих пунктів для обговорення, а головне, що ми можемо просунутися - говоритимемо", - додав глава українського зовнішньополітичного відомства.

Крім миротворчої місії, її мандату та послідовності розгортання, йтиметься про "безпеку" та "звільнення українців, політв'язнів і заручників", пояснив Клімкін.

За його словами, розглядаються різні варіанти для такої зустрічі. Так, вона може відбутися у вересні під час Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Нагадаємо, остання зустріч політичних директорів - представників МЗС Німеччини, Франції, України та Росії - щодо врегулювання ситуації на Донбасі відбулася 26 липня в Берліні. Міністри закордонних справ останні переговори - після перерви у майже півтора року - провели 11 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.