Польща: кількість заяв на працевлаштування українців зменшилась на 25%

П'ятниця, 28 вересня 2018, 20:20

У першій половині 2018 року кількість заяв українців на працевлаштування у Польщі зменшилась на 25% порівняно з попереднім роком.

Про це заявив голова комітету з питань міграції та працевлаштування польсько-української господарчої палати Павло Кулага, пише "Польське радіо".

За його словами, з початку 2018 року у Польщі ускладнилась процедура подання заяв роботодавцями на працевлаштування іноземців. Зокрема, ці заяви стали платними, а сама процедура розгляду - довшою.

"По-друге, в першій половині минулого року ще не було безвізового руху для громадян України. Щоб працювати в Польщі на основі біометричного паспорта надалі необхідна заява, проте можливість вільно перебувати в Шенгенській зоні сприяє також випадкам нелегального працевлаштування без документів, передусім в інших країнах ЄС", - повідомив Кулага.

Загалом, згідно з даними Міністерства сім'ї, праці та соціальної політики Польщі, протягом першої половини 2018 року українці подали понад 692 тисячі заяв на працевлаштування у Польщі. За аналогічний період 2017 року ця цифра була більшою на 212 тисяч осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.