У Німеччині заборонили продаж "шибениць для Меркель"

фото
П'ятниця, 28 вересня 2018, 20:46

Виробнику так званої шибениці для канцлера ФРН Ангели Меркель і її колишнього заступника Зігмара Габріеля заборонено продавати мініатюрні копії цього виробу.

Про це пише Welt.

Земельний суд у Гамбурзі в п'ятницю, 28 вересня, задовольнив відповідний позов, поданий колишнім віце-канцлером і главою МЗС ФРН Зігмаром Габріелем.

Суд визнав, що виробник шибениці, назвавши Габріеля "ворогом народу з натяком на часи націонал-соціалізму", порушив його права і принизив його. У постанові суду зазначається, що виробник своїм творінням схвалює не тільки смерть Габріеля, але і його страту, і тому не має права посилатися ні на свободу творчості, ні на особливий захист для сатири.

Виробник шибениці - 42-річний торговець інструментами з Шварценберга. У жовтні 2015 року він вийшов в Дрездені на демонстрацію ксенофобського руху Pegida з шибеницею, на якій символічно були закріплені петлі, заготовлені для Ангели Меркель і Зігмара Габріеля. Це викликало шквал обурення по всій Німеччині. Пізніше ця людина стала виготовляти з дерева 35-сантиметрові копії своєї шибениці і продавати їх через інтернет.

 

Рішення суду ще не вступило в законну силу і може бути оскаржене.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.