Меркель відповіла критикам: Я жива і здорова

П'ятниця, 28 вересня 2018, 13:53

Канцлер Німеччини Ангела Меркель виключила, що може залишити свій пост раніше, ніж завершиться її чотирирічний термін перебування на посаді.

Про це пише Politico.

"Я досі тут, жива і здорова, і планую продовжити роботу", - сказала Меркель у інтерв'ю баварському виданню Augsburger Allgemeine в четвер увечері.

Меркель, яка керує урядом Німеччини з 2005 року, в останні тижні відчувала підвищений політичний тиск у зв'язку з суперечкою довкола колишнього голови контррозвідки Ганса-Георга Маасена. Вибачаючись перед громадськістю цього тижня, Меркель зізналася, що припустилась помилок у справі.

Інша примітна подія – поразка кандидата Меркель Фолькера Каудера на виборах голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі. Програш її фаворита широко сприймався ознакою того, що канцлер втратила вплив. Німецький єврокомісар Еттінгер, зокрема, назвав Меркель "кульгавою качкою".

Перебуваючи в Аугсбурзі, Меркель знову відкинула заклики опозиції проголосувати за вотум недовіри і підкреслила, що планує знову балотуватися на пост голови партії в грудні.

Згідно з опитуванням, опублікованим у п'ятницю, тільки 23% респондентів вважають, що Меркель продемонструвала сильне лідерство в останні тижні. 71% опитаних заявили, що вони з цим не згодні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: