Меркель підтримала саміт з Путіним, Макроном і Ердоганом щодо Сирії

фото
П'ятниця, 28 вересня 2018, 14:50

Канцлер Німеччини Ангела Меркель сподівається, що наступного місяця вона буде разом з лідерами Туреччини, Росії та Франції обговорювати ситуацію в Сирії, зокрема у регіоні Ідліб.

Про це пише The Washington Post.

Меркель каже, що вона говорила про ситуацію в останньому повстанському регіоні Сирії Ідліб з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у п'ятницю.

"Ми виступаємо за те, щоб відбулася чотиристороння зустріч, оскільки ситуація все ще нестабільна. Президент Туреччини, російський президент, президент Франції і я. Ми прагнемо зробити це в жовтні", - сказала канцлер на спільній прес-конференції з Ердоганом. 

Ідею раніше запропонувала Туреччина. Як відомо, президент Сирії Башар Асад за вирішальної підтримки Москви та Ірану повернув собі контроль над більшістю територій, втрачених після початку громадянської війни у 2011 році. Він обіцяє повернути "кожен дюйм" сирійської землі.

Провінція Ідліб - останній притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також для потужних джихадистських сил (близько 10 000 бойовиків). Туреччина встановила 12 військових постів в Ідлібі.

Президент Росії Владімір Путін заявив, що домовився із турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом створити демілітаризовану зону в Ідлібі, щоб розділити сили урядових сирійських військ та сирійських повстанців, і не допустити спалаху масштабного конфлікту.

Таким чином, принаймні на цей момент, Росія фактично поставила свої зв'язки з Туреччиною вище досягнення мети повернути всю Сирію під владу Асада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: