У Швеції наступного тижня відновляться переговори про формування уряду

Субота, 29 вересня 2018, 16:35

Спікер парламенту Швеції запросив лідерів вісьмох партій у парламенті на новий раунд переговорів "один на один" у вівторок.

Про це повідомляє The Local.

Спікер Андреас Норлін з Поміркованої партії в п'ятницю зустрівся зі своїми заступниками після першого раунду переговорів з лідерами партій, які проводились у порядку їх розміру в парламенті.

Лідери партій повернуться до другого раунду обговорень у вівторок.

Норлін має офіційне завдання висунути пропозицію про те, хто повинен стати прем'єр-міністром. Це робиться тільки після переговорів з усіма лідерами партій, щоб оцінити, хто може мати найкращі шанси на створення дієвого уряду.

У п'ятницю лідер Ліберальної партії Ян Бьорклунд закликав Норліна дати одному з восьми партійних лідерів можливість розпочати переговори щодо формування нового уряду.

Нагадаємо, 25 вересня парламент Швеції оголосив вотум недовіри і відправив у відставку прем'єр-міністра і лідера Соціал-демократичної партії Стефана Льовена.

Проте, Льовен має намір очолювати тимчасовий уряд протягом тижнів або місяців, які, як очікується, будуть потрібні для призначення нового глави уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.