Віце-прем’єр Польщі: нас звинувачують у аморальності, а ми проcто більш відповідальні

Середа, 5 вересня 2018, 11:22

Польський віце-прем’єр Пьотр Глінський звинуватив європейські еліти у нерозумінні історії та культурного спадку Східної Європи, які часто базувалися на постійній боротьбі за національну ідентичність.

Як передає кореспондент "Європейської правди", таку думку він висловив під час 28-го економічного форуму у місті Криниця-Здруй (Польща).

"Ми набагато краще розуміємо історію Західної Європи, ніж вони нашу. Ми розуміємо сучасні проблеми ЄС, адже самі пройшли через них. У нас була радянська окупація, боротьба за збереження національної ідентичності, протистояння радикальній лівій ідеології. Західна Європа лише зараз зіткнулася із цим, але не хоче чути наші застереження", - заявив він.

"Ця ситуація ускладнилась тим, що багато питань було девальвовано. Такі як гуманізм, відповідальність, гідність. Зрештою, через нашу політику у питанні мігрантів нас звинувачують у аморальності. А на нашу думку – це відповідальність. Ми розуміємо, чим все завершиться, і не можемо піти на це. На щастя, у Західній Європі вже усвідомлюють нашу правоту. І розуміють, що створили проблему, з якою невідомо як впоратися", - додав Глінський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: