У Грузії підготували законопроект про легалізацію конопель

Четвер, 6 вересня 2018, 09:52

Міністерство внутрішніх справ Грузії, виходячи з рішення Конституційного суду з приводу вільного вживання конопель, підготувало законодавчі зміни, які будуть представлені на найближчому засіданні уряду.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Згідно із законопроектом, каратися буде вживання конопель у будь-якому з громадських місць; у будь-якому громадському транспорті; в присутності неповнолітніх; у навчально-освітніх та інших будівлях-спорудах, призначених для осіб до 18 років, і на територіях, що перебувають у їхній власності.

Набагато суворіше пропонують карати за водіння транспортного засобу під впливом будь-якого з наркотичних засобів.

"Відповідно до законопроекту, для дотримання громадського порядку та захисту підлітків від шкідливого впливу конопель, набагато суворіше, у кримінальному порядку, буде каратися водіння транспортного засобу під впливом будь-якого з наркотичних засобів і безоплатна передача/продаж конопель неповнолітнім або схиляння до вживання конопель", - йдеться у заяві МВС.

Очікується, що зміни будуть прийняті у вересні. Згідно з ними, вживання рослини буде заборонене державним службовцям і представникам специфічних професій. Крім того, буде обмежена реклама канабісу.

Популяризація та реклама вживання конопель передбачатиме адміністративне правопорушення.

Як повідомляла Європейська правда, Конституційний суд Грузії ухвалив рішення про скасування адміністративної відповідальності за вживання та зберігання конопель без мети продажу. У своєму рішенні суд зазначив, що споживання конопель представляє дію, захищену правом на вільний розвиток особистості. Водночас наразі незрозуміло, скільки рослин дозволять вирощувати вдома та скільки грамів зберігати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.