ЄС скоро запропонує кандидатури експертів, які відбиратимуть суддів Антикорсуду

Четвер, 6 вересня 2018, 15:33

Європейський Союз невдовзі запропонує кандидатури до Громадської ради міжнародних експертів, яка допомагатиме відбирати суддів до Вищого антикорупційного суду.

Про це у відеозверненні, оприлюдненому Представництвом ЄС в Україні у четвер, повідомив посол ЄС Хюг Мінгареллі.

Посол наголосив, що для ефективності роботи Антикорупційного суду критично важливо забезпечити чесний та прозорий відбір суддів.

"Ми разом зі своїми міжнародними партнерами рішуче налаштовані сприяти у цій справі нашим українським партнерам. От чому ми незабаром плануємо запропонувати кандидатури до Громадської ради міжнародних експертів", - сказав Мінгареллі, наголосивши, що рада має допомогти Вищій кваліфікаційній комісії обрати незалежних та професійних суддів.

Голова антикорупційної ініціативи ЄС Ека Ткешелашвілі наголосила, що до Громадської ради міжнародних експертів будуть відібрані топ-фахівці із "бездоганною репутацією та великим досвідом роботи" у галузі боротьби з корупцією.

Кандидатури експертів будуть відібрані міжнародними організаціями, що мають угоди з Україною у сфері боротьби з корупцією.

"Робота цих експертів буде повністю присвячена підтримці процесу всього відбору кандидатів, що забезпечить ще більшу прозорість процесу та фокусування на єдиній цілі – вибору винятково професійних, порядних та незалежних суддів для Вищого антикорупційного суду", - додала Ткешелашвілі.

Мінгареллі та Ткешелашвілі також закликали всіх потенційних кандидатів подати заявки на посади суддів Вищого антикорупційного суду, оскільки кінцевий термін подання - 14 вересня - швидко наближається.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.