Рішення у справі "представництва ДНР" не відображає позицію уряду Франції - посольство

П'ятниця, 7 вересня 2018, 18:36

Рішення суду французького міста Екс-ан-Прованс не закривати так званий репрезентативний центр "ДНР" у Марселі не впливає на позицію французького уряду щодо підтримки України.

Про це йдеться у заяві посольства України у Франції.

"Це рішення жодним чином не відображає і не впливає на позицію французького уряду, яка є незмінною: мета цього об’єднання суперечить позиції Франції на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Франція не визнає сепаратистські території Донецька та Луганська, з якими ми не маємо відносин", - йдеться у заяві.

У посольстві зазначили, що суд не визнав зазначене громадське об’єднання дипломатичним представництвом "Донецької народної республіки". Таким чином, відмова у розпуску цього об’єднання не може розглядатись як визнання з боку Франції цих самопроголошених сепаратистських утворень.

"Французька влада і надалі офіційно не визнаватиме зазначене громадське об’єднання, яке не має дипломатичного статусу і не користується відповідними йому привілеями та імунітетом. Зазначене рішення Суду Великої інстанції міста Екс-ан-Прованс буде оскаржено в апеляційній інстанції", - повідомили у посольстві.

Як повідомлялося, суд французького міста Екс-ан-Прованс вирішив не закриватитак зване "представництво ДНР" в Марселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.