Суд в Естонії оштрафував анонімних коментаторів за образи в інтернеті

Понеділок, 1 жовтня 2018, 14:59

Естонська актриса Маріка Корольов подала до суду на анонімних коментаторів, які ображали її на порталі Союзу акушерів Естонії Perekool, суд призначив коментаторам штрафи.

Корольов зажадала від порталу IP-адреси коментаторів, які ображали її, і через суд вимагала компенсації моральної шкоди, пише новинний портал ERR з посиланням на Eesti Päevaleht.

Спочатку Корольов спробувала через свого адвоката досягти досудової угоди. Деякі коментатори з цим погодилися і заплатили. Деякі - проігнорували, але зрештою і їм довелося теж заплатити, оскільки це зобов'язав зробити суд.

Один із коментаторів повинен заплатити акторці 3200 євро.

За словами представника Корольов, компенсацію вони вимагали тільки від коментаторів. Водночас не виключене висунення вимоги і до неприбуткового об'єднання Eesti Ämmaemandate Ühing MTÜ, відповідального за роботу порталу Perekool.

В інтерв'ю виданню Корольов сказала, що її найбільше здивувало те, ким були люди, що залишили знущальні коментарі - високоосвічені, заможні та на хороших посадах.

"Наприклад, злісні коментарі приходили навіть з офісу одного нотаріуса, який повинен бути ввічливим, делікатним і мати сильні моральні основи. Також чиновниця з Тарту, повідомила, на її думку, дуже точні нюанси з мого особистого життя. І один шахіст , відомий джентльмен з телевізора, якого я поважала за його широкий кругозір і знання, теж перемивав мені кісточки", - розповіла Корольов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.