У армії Німеччини виникли проблеми із купівлею нових штурмових гвинтівок

Неділя, 14 жовтня 2018, 16:43

У Бундесверу виникли несподівані проблеми з придбанням нових штурмових гвинтівок, які б замінили застарілі гвинтівки G36.

Про це повідомляє Welt.

За інформацією видання, жоден із представлених для тендеру різними виробниками зразків не відповідав вимогам німецьких збройних сил.

У листі Бундесверу до Міністерства оборони Німеччини йдеться про те, що під час випробування "жоден з продуктів не відповідав обов'язковим вимогам".

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Лайєн прийняла рішення про поетапну заміну штурмових гвинтівках G36 до 2021 року.

Міжнародний тендер на нові гвинтівки розпочався в квітні 2017-го з визначенням необхідних даних. У вересні 2017 року компаніям-виробникам було запропоновано подати заявки. У лютому 2018 року період пропозиції закінчився.

З тих пір проводилися так звані "порівняльні випробування", які завершилися невдало. Тепер виробникам дали час до 15 лютого 2019 року для усунення недоліків.

Після цього відбудуться нові випробування зброї. Через це оголошений тендер на нові гвинтівки для армії затримується на вісім місяців.

Німеччина планує закупити 120 тисяч гвинтівок на суму 250 мільйонів євро. Разом з додатковим оснащенням обсяг замовлення становитиме до 400 мільйонів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.