У Франції упіймали гангстера, який 3 місяці тому втік з в'язниці на вертольоті

фото
Середа, 3 жовтня 2018, 09:42

У Франції поліція спіймала злочинця-рецидивіста Редуана Фаїда, який у липні втік з в'язниці на викраденому вертольоті, що його згодом знайшли спаленим.

Про це пише BBC.

Найбільш розшукуваний гангстер країни був затриманий на північ від Парижа, як повідомляється, зі своїм братом та ще двома чоловіками.

 

46-річний Фаїд називав себе прихильником гангстерських фільмів, які нібито навчили його, як скоювати рейди. Його вперше заарештували в 1998 році за збройне пограбування. Втеча з в'язниці у липні 2018 року стала вже другою. У 2009 році він був достроково звільнений за добру поведінку, але до 2011 року порушив умови звільнення і повернувся за ґрати.

У 2017 році Фаїд був засуджений до 10 років позбавлення волі за втечу в 2013 році з в'язниці Секідін, за межами Лілля. Під час втечі 13 квітня 2013 року він взяв у заручники чотирьох співробітників тюремного персоналу і підірвав п'ять дверей, перш ніж сів у машину і втік. Йому також присудили 25 років за ґратами за вбивство поліцейської під час пограбування у 2010 році.

Цей термін він "сидів" до останньої втечі у липні.

 

Правоохоронці деякий час знали місцезнаходження злочинця, але вичікували слушного моменту для проведення спецоперації.

Затримання було проведено в ніч на 3 жовтня на приватній квартирі в місті Крей на півночі країни. Разом з Фаїдом під варту були взяті його брат Рашид і ще двоє чоловіків і одна жінка, чиї особи не розкриваються. У них вилучили два пістолети.

У спецоперації брали участь близько 50 поліцейських, вогнепальна зброя не застосовувалася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.