Франція заморозила іранські активи у відповідь на спробу теракту в Парижі

Вівторок, 2 жовтня 2018, 14:35

Франція арештувала активи, що належать іранським спецслужбам та двом громадянам Ірану, у відповідь на змову з метою вчинення нападу на з'їзд іранської опозиції на околиці Парижу у червні.

Про це пише Reuters.

Франція попередила Тегеран про жорстку реакцію після того, як іранський дипломат та ще двоє осіб іранського походження були заарештовані за звинуваченням у намірах скоїти теракт на зустрічі Національної ради опору Ірану (NCRI) у Парижі.

"30 червня спроба нападу була зруйнована. Інцидент такої тяжкості на нашій території не міг залишатися безкарним", - йдеться у спільній заяві міністерств закордонних, внутрішніх справ та економіки.

Кілька колишніх європейських і арабських міністрів, а також адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані, взяли участь у засіданні іранських опозиційних груп у вигнанні, які прагнуть покласти край владі шиїтського мусульманського духовенства в Ірані. На заході були присутні 25 тисяч людей.

Тегеран раніше заявляв про непричетність до справи. 

Погіршення відносин з Францією може мати ширші наслідки для Ірану. Франція була одним із найсильніших захисників ядерної угоди між Іраном та світовими державами, з якої у травні вийшов президент США Дональд Трамп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: