У Франції приватним охоронцям дозволять носити вогнепальну зброю

Середа, 26 вересня 2018, 12:13

У Франції приватним охоронцям, які працюють на визначних пам’ятках, таких як Ейфелева вежа, буде дозволено носити револьвери або полуавтоматичні пістолети в рамках боротьби з тероризмом.

Про це повідомляє The Times.

Для Франції це революційний крок, адже у країні озброєні лише поліцейські, а доступ до зброї цивільним особам суворо регулюється.

Міністерство внутрішніх справ заявило, що очікує, що до 3000 охоронців подасть заявку на отримання ліцензії, яка буде надана лише за умови, що вони працюватимуть на об’єктах, які, як вважається, можуть стати мішенями для терактів

До таких об’єктів можуть належати визначні туристичні пам'ятки, торгові центри та концертні зали, такі як Bataclan, де в 2015 році в результаті нападу джихадистів було вбито 130 людей.

Близько 600 приватних охоронців, які працюють у знаменитостей та високопосадовців, також можуть подати заявку на отримання ліцензії на зброю.

Пропозицію цього тижня офіційно має представити президент Франції Еммануель Макрон.

Національний консультативний комітет з прав людини засудив пропозицію, заявивши, що вона призведе до поширення зброї у суспільстві.

У профспілці охоронних фірм також незадоволені нововведенням, в основному через додаткові витрати. Неозброєним охоронцям фірми платять від 18 до 23 євро за годину, але озброєні охоронці можуть вимагати вдвічі більше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: