ЄС вітає продовження особливого статусу ОРДЛО: РФ теж має виконувати зобов’язання

Четвер, 4 жовтня 2018, 17:21

Продовживши дію закону про особливий статус Донбасу, Україна довела відданість Мінським угодам, ЄС чекає, що і Росія виконає свою частину зобов’язань.

Про це йдеться у заяві речника ЄС.

"Сьогоднішнім продовженням дії закону про спеціальний статус окремих районів Донецької і Луганської областей до кінця 2019 року Україна підтвердила свою тверду відданість Мінським угодам" - йдеться у заяві.

В той же час, наголосили в ЄС, так звані "вибори" у самопроголошених республіках 11 листопада суперечать духу і букві Мінських угод.

"Ми і далі чекаємо, що Російська Федерація повністю прийме на себе відповідальність у цьому відношенні і використає свій вплив на сепаратистів для виконання Мінських угод" - йдеться у заяві.

ЄС знову наголосив, що повністю підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах.

Як повідомлялось, 4 жовтня народні депутати підтримали пролонгацію закону №9153  про особливий порядок місцевого самоврядування  в окремих районах Донецької та Луганської областей до 31 грудня 2019 року.

Категорично проти підтримки дії закону "про особливий статус Донбасу" заявили представники фракцій "Батьківщина", "Самопомочі" та "Радикальної  партії Ляшка".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.